Somnul și pierderea în greutate – somnul te ajută să pierzi în greutate?

Somnul și pierderea în greutate – există o legătură între cele două

Beneficiile unei nopți întregi de somn sunt verificate științific, dar ce ajută în mod specific la pierderea în greutate? Ce se întâmplă în timpul somnului care are un efect direct asupra siluetei, printre altele?

A pierde în greutate în timp ce dormi este o afirmație care poate părea puțin exagerată. Cu toate acestea, este o corelație simplă, bazată pe un fapt incontestabil: cu cât dormiți mai puțin, cu atât mâncați mai mult. Privarea de somn vă privează și mai mult organismul de capacitatea de a procesa corect caloriile, în primul rând zahărul din sânge. Obținerea unui somn sănătos, adică unul care să dureze 7-8 ore, reduce riscul de supraponderabilitate și obezitate, deoarece permite ca procesele menționate mai sus din corpul dumneavoastră să funcționeze fără probleme.

Somnul – pierderea în greutate este o relație care merge și mai departe. Vârfurile puternice ale poftei de mâncare și apetitul crescut afectează persoanele care dorm în mod regulat prea puțin, iar responsabili sunt doi hormoni: leptina și grelina, care influențează nivelul apetitului. Leptina este responsabilă de senzația de sațietate – concentrații mai mari ale acestui hormon în sânge te fac să ai mai puțină poftă de mâncare și să îți pierzi pofta de mâncare. Ghrelinul, pe de altă parte, induce senzația de foame – deci cu cât nivelul este mai ridicat, cu atât mai puternică este nevoia de a mânca.

Somnul insuficient scade nivelul de leptină și crește simultan nivelul de grelină. De aceea, nu merită să vă așteptați la rezultate pozitive din dieta dumneavoastră dacă nu vă permiteți un somn regulat, de o noapte întreagă. Să slăbești în timp ce dormi nu este posibil dacă organismul tău îți trimite semnale distorsionate că încă îi este foame.

Somnul și dieta – asigurați-vă că aveți parte de un somn sănătos

Somnul este, fără îndoială, fundamentul unei bune sănătăți, fiind completat de o dietă sănătoasă și de activitatea fizică. Fără o noapte întreagă de somn eficient, este greu să te aștepți ca dieta sau exercițiile fizice să fie pe deplin eficiente. Pierderea controlului asupra foamei este doar vârful aisbergului format din toate consecințele asupra sănătății pe care le suferă organismul dumneavoastră dacă nu vă permiteți în mod regulat să dormiți suficient.

Așadar, merită să începeți pierderea în greutate cu o rezoluție de a dormi suficient. Fie ca cercetările efectuate de Dr. Cauter de la Universitatea din Chicago să fie un argument suficient pentru ceea ce ajută la pierderea în greutate. Aceasta arată că persoanele care au dormit mai puțin de 7 ore în unele zile au mâncat, în medie, cu peste 300 de calorii mai mult decât cele care au dormit suficient.

Somnul și dieta, ca și somnul și activitatea fizică, sunt corelații de care merită să ținem cont înainte de a lua măsuri mai decisive pentru a ajuta la pierderea în greutate. Procesele care au loc în organismul nostru în timpul somnului vor contribui efectiv la reducerea poftelor excesive, la echilibrarea nivelului de zahăr din sânge, la creșterea formei fizice și a dorinței de a face activitate fizică.

Ce ajută la pierderea în greutate? Modalități de a avea o noapte de odihnă bună

După cum puteți vedea, a avea grijă de elementele de bază, adică de a te odihni bine noaptea, este crucial pentru o dietă de succes. Ce înseamnă acest lucru? Încercați să vă culcați la o oră similară, asigurați-vă că nu dormiți mai puțin de 7-8 ore. De asemenea, acordați atenție pentru a vă face somnul cât mai eficient: încercați să vă calmați și să vă relaxați înainte de a merge la culcare (de exemplu, asigurați-vă că nu vă expuneți la lumina albastră înainte de a merge la culcare).

În ceea ce privește relația dintre somn și pierderea în greutate, ceea ce dormiți joacă, de asemenea, un rol important – alegerea saltelei potrivite va avea un impact direct asupra calității somnului dumneavoastră. Pe o saltea prea tare sau prea moale, ne schimbăm în mod inconștient poziția în mod constant, trezindu-ne din faza profundă a somnului, ca să nu mai vorbim de faptul că organismul nu se poate recupera complet printr-o poziționare nefirească.

Somnul și pierderea în greutate este un subiect care ar trebui cu siguranță să pătrundă în rândul publicului larg. Înainte de a decide, de exemplu, asupra suplimentelor pentru pierderea în greutate, merită să începem mai întâi cu elementele de bază, care au un impact atât de mare asupra sănătății noastre.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Scroll to Top